Ordinær generalforsamling i “Trailerlauget af 1986”

Fredag den 12. oktober 2007

Hos Familien Lange Jensen, Bjerreager.

 

Valg af dirigent :

Formanden åbnede årets generalforsamling – den 21. af slagsen – præcis kl. 22.00, mens vi ventede spændt på osten og frugten ( i ovnen …? ). 

Efter et par spøgefulde og truende bemærkninger om at lade nogle af de yngre familie-medlemmer styre dirigent-klokkeværket i år, blev Frode naturligvis foreslået og valgt med akklamation. Overraskende nok for Frode selv, for han var totalt uforberedt i år og måtte således spilde generalforsamlingens tid, mens han skulle finde diverse papirer med vedtægter og dagsorden, men vi nåede da lige en lille snaps imens, så intermezzoet blev godtaget. Han kunne derefter konstatere, at generalforsamlingen nok ikke var helt lovligt indkaldt, da han ”æ ku se nogen dato”.

Men han åbnede den alligevel, for ellers kunne han ikke pille ved sit klokkeværk og gav derefter formanden ordet igen.

 

Formandens Beretning :

Formanden havde i år valgt at holde sin beretning stående (hvilket fik Fru Formand til at live vældigt op). Der var verbale roser til skribentens referat fra 2006, og han overvejede at indstifte en ”Hopla-nål” af samme årsag, også ros til skribenten for repræsentativt arbejde for trailerforeningen i forbindelse nogle af årets jubilæer. Det var nu nok mest formandens eget, der var i tankerne !

Reklamebannerne på traileren kiksede (igen) i 2007 for vores kørende senior-udvalgs-formand, og foreningen mangler således reklame-indtægter for ca. 80.000 Dkr.

Ellers omkring årets gang i foreningen : Meget mindre nybyggeri end tidligere, og derfor ikke helt så meget trailer-aktivitet, men dog en del trailer-trilleri ved flytninger og transport til lossepladsen.

Der er gennemført i alt 5 jubilæer blandt trailer-laugets medlemsskare og deres familier.

Der har ingen reparationer af betydning været.

Så blev der refereret til et møde mellem formand og kassereren i starten af oktober, det var vist i forbindelse med en lidt sen kontingentbetaling fra foreningens øverste medlem, men det er heller ikke nemt at indbetale kontingent til kassererens bestående kasser, køkkenkasserne, valutakasserne, bufferkasserne, og jyske bank-kassen. Den eneste kasse der altid tager imod er postkassen !

Nå, det var vist mere en slags kammeratlig samtale end et egentligt møde, emnet var en kontingentopkrævning udsendt til et ikke helt reglementeret medlem. Ifølge vedtægterne kan alle familiemedlemmer M/K med en krog og et personnummer med ulige endetal optages i foreningen efter gældende regler herunder godkendt prospekt-periode og afsluttende grill-fest. Hvis det ikke kan opfyldes, må kontingentet i stedet ændres til et indskud direkte i køkkenkassen.

Endelig omtalte formanden enkelte problemer med nogle enkelte medlemmers anskaffelse af køretøjer uden krog og uden pedaler.

I samme forbindelse luftede han sine tanker om udnævnelse af æresmedlemmer for de, der trillet trailer meget længe og trofast for foreningen, således at de bevarer retten til det væsentligste ifølge formålsparagraffen, nemlig at deltage i generalforsamlingen, men slipper for kontingent med mindre de vil give frivillige bidrag direkte til køkkenkassen.

Formanden opfordrede også bestyrelsen til at arbejde videre med muligheden for elektronisk indbetaling af kontingent inden 1. oktober, fordi betalingsstedets åbningstider er blevet så ustabile, som de er efter udflytningen til frugthaverne ved hovedvejen (og hvor man hverken kan få lidt tørvejr, varme, en kop kaffe eller en lillebitte øl, hvilket ellers har været en hævd-vunden rettighed gennem 20 år )

 

Kassererens beretning :

Kassereren brugte igen i år den første del af sin taletid til at finde og påmontere sig sine glas-øjne.  Igen i år måtte han berette om skyldnere og en ”måske-nyoptagelse”.

Straks ordet skyldnere blev nævnt, fløj der en kontingent-indbetaling (100 kr-seddel)  gennem luften. Ingen nåede at se, hvor den kom fra, men hverken servicechefen, kassereren selv, udenrigskorrespondenten, skribenten, formanden eller revisoren råder over så mange kontanter en fredag aften, så det er lidt usikkert hvor den egentlig kom fra.

Kassereren omtalte ligesom formanden de to ældste medlemmer uden krog og mente også, at foreningen burde indføre et kontingentfrit æresmedlemskab eller et passivt medlemskab med ret til deltagelse i generalforsamlingen.

De hårde og kontante facts : Formuen er pr 1. oktober 2007 jfr udskrift fra Jyske Bank opgjort til 4324 Dkr. 

Det havde været en større udfordring at få afsluttet, afstemt og overført resultaterne fra køkkenkasse 1, køkkenkasse 2, Manchesterkassen, udlandskassen samt bankkontoen i Jyske Bank, så kassereren havde oprettet en bufferkasse for at få overførslerne mellem 29. september og 1.oktober til at gå op i en højere enhed.

Hvor stor kapital foreningen råder over, ved kun kassereren (og måske Fru Kasserer), men det officielle og reviderede regnskab til skattefar og andre offentlige myndigheder, lyder altså på  4324,- Dkr pr 01.10.2007.

Kassereren lovede også at se med positive øjne på ønskerne om muligheden for elektronisk indbetaling af kontingent fra 2008.

Da der ikke blev omtalt noget ønske om ændring af kontingentets størrelse, forbliver dette uændret, dvs :

kontingentet for år 2007-2008 fortsat er kr. 100 for aktivt medlemskab, og kontingentet skal være indbetalt til kassereren inden 01/10-2008. 

 

Udvalgenes beretning / ( Seniorudvalget )  :

Seniorudvalget valgte også at aflægge en stående beretning.

Det har været et skidt år lige som sidste år, bare kig i sidste års referat !

Man har oplevet en kraftig stigning, ikke i antallet af medlemmer, men i deres alder.

Udvalget beklagede sidste års lidt for optimistiske budget vedr. udlejning af reklameplads på på traileren for  80.000 Dkr., så ambitonerne sænkes i det nye år til 75.000, men til gengæld i Euro.

Udvalget lovede også at arrangere en gentagelse af Bakketesten på Bakkeager  (hvordan  man gentager noget, der ikke er blevet afholdt vides ikke ….. ?) , og i 2008 vil man endda udvide med både scooter og blindtest.

Som omtalt på foreningens hjemmeside arrangeres der igen i 2008 ”find påskeharen” i skovene omkring Tirsbæk.

På dette tidspunkt tabte Jesper igen jernet præcist som i fjor.

Et ordentligt dunk, det lød næsten som noget på ca 3 kg og på størrelse med en dybfrossen and.

 

Indkomne forslag  :

Dirigenten skød på at forslag indkommet inden for den sidste måned var i orden at behandle.

Der var kun ét, nemlig ønsket om at kunne indbetale sit kontingent elektronisk / via netbank.

Som allerede nævnt ser kassereren med positive øjne på forslaget, mens fru kasserer febrilsk må se i øjnene at pengestrømmen gennem det, fra år til år, voksende antal køkken-kasser vil svinde ind.

 

Eventuelt  :

Allerede nu sendes et forslag til næste års generalforsamling, som går ud på at vores ældste medlemmer uden krog og/eller uden pedaler vil blive udnævnt til æresmedlemmer med ret til deltagelse i generalforsamlingen.

 

Valg :

Der var genvalg over hele linien, for alle er jo inde, og bestyrelsen vil konstituere sig på næste bestyrelsesmøde, der i følge vedtægterne ikke afholdes.

 

Næste år :

I igen år glemte dirigenten at få en aftale om næste års generalforsamling på plads inden lukketid, men da der åbenbart er solide overskud i foreningens køkkenkasser mv meldte Fam Jakobsen i Frugthaven sig frivilligt som værter, et initiativ som vi alle påskønner.

Som bilag er vedhæftet værtskaberne for generalforsamlingen gennem de seneste 10 år, således at nye frivillige allerede nu kan begynde en ansøgning om værtskabet i 2009, der afgøres på næste års generalforsamling, der finder sted  :

Fredag den 10. oktober 2008 kl. 19.00

hos Familien Jakobsen, Frugthaven 30.

Kl. 22.45 lukkede dirigenten generalforsamlingen af og takkede for god ro og orden, samt intelligente spørgsmål ( de smuttede vist for skribenten )

 

Referent : Skri-Bent-en


 

Oversigt over værtskaber for den ordinære generalforsamling i ”Trailerlauget af 1986”

 

10.        1996     Familien Juul, Bakkegården

12.        1998     Familien Mortensen, Grønager

13.        1999     Familien Jakobsen, Horsvangen

14.        2000     Dirigent Jakobsen, Hostrup

15.        2001     Familien Jakobsen, Horsvangen

16.        2002     Familien Primdahl, Snareager

17.        2003     Familien Juul, Bakkegården

18.        2004     Familien Mortensen, Grønager

19.        2005     Familien Jakobsen, Horsvangen

20.        2006     Familien Primdahl, Snareager

21.        2007     Familien Lange & Jensen, Bjerreager

22.        2008     Familien Jakobsen, Frugthaven

 

( med forbehold for stave- og huskefejl )

 

 

Laugets WebAdresse  : http://home1.stofanet.dk/trailerlaug1986/