Ordinær generalforsamling i “Trailerlauget af 1986”

Fredag den 14. oktober 2011

Hos Georg Jakobsen, Grønbotoften alias ”TrailerTriller Borgen”.

 

 

Valg af dirigent :

Formanden chokerede forsamlingen ved at åbne foreningens jubilæums-generalforsamling uhørt tidligt. Allerede kl 20:20 blev der slået på glasset, og aldrig i laugets 25 årige historie har klokkeværket skulle pakkes ud så tidligt.

Begrundelsen var klar, og formandens mangeårige erfaring sagde ham, at hvis en general-forsamling i dette laug skal afsluttes samme dato, som den er indkaldt, så skal den åbnes tidligt.

Dirigent-valget bød ikke på nogen overraskelser, så Frode fandt klokkeværket frem og gav ordet tilbage til formanden. Ingen tak for valget som dirigent og heller ingen check af om generalforsamlingen var lovligt varslet og indkaldt, men sådan er det jo hvert år.

 

Formandens Beretning :

Formanden startede sin beretning med at konstatere, at 2011 havde været et stille og roligt år.  Bagdækket siver lidt og hjulet er groet fast på akslen, selvom det har ligget i blød i WD-40.  Ikke yderligere informationer om året 2011, så det må have været et stille år.

Skribenten kan dog for egen regning tilføje et pænt antal km kørt inden for 7120-området, men de tæller naturligvis ikke i de officielle statistikker.

 

Herefter rullede formanden så de 25 år op for os alle på den allermest nostalgiske måde, ikke et øje var tørt, og selv om vi ikke alle husker lige godt, så var det rørende at høre om hvordan  vores lille trailer har haft sit liv blandt os, og hvad dens tilstedeværelse har betydet for rigtig mange her i 7120-sognet.

Lige fra de indledende diskussioner mellem de nuværende medlemmer med ulige personnumre, hvor der tilbage i 1986 foregik et omhyggeligt analyse-arbejde af de forskellige trailer-mærker herunder også de danske , som feks Brenderup og Variant.

Men Sir George kom en dag fordi Brugsen ude i Vejle, hvor der var tilbud på en Flex-Trailer ”Hergetelllt in der DDR” auf Wittenberger Anhängerbau , der den dag i dag stadig producerer anhængere til Trabant & Wartburg, og da den virkede fremtidssikret, købte han straks en til foreningen.

Ingen vej uden om, beslutningen var taget, så lauget måtte oprettes. De oprindelige 5 medlemmer indskød hver 800 kr, men traileren kostede kun 3995 kr, så formanden benyttede samtidig lejligheden til at lufte spørgsmålet til sin kasserer om, hvor de restende 5 kr mon er blevet af, og hvad de kunne være vokset til gennem 25 år.

( det må bemærkes at foreningen startede uden officiel kasserer )

 

Herefter blev det lidt mere kronologisk, og måske har skribentens hjemmebryggede referater støttet hukommelsen, men i 1996, ved 10 års jubilæet, blev den første rigtige bestyrelse valgt, incl kassereren, der straks indførte et årskontingent på svimlende 50 Dkr om året.

De nye tider var i gang. Det må også nævnes at formanden har bemærket kassebeholdningens svingninger år for år, i relation til finanskriser, køkkenkasser og kassererens globale forretningsrejser.

 

I 1997 var der en rigtig hyggelig generalforsamling uden referat, og det var sikkert godt nok.

 

I 1998 indkøbte og indførte Fru Formand den legendariske Trailer-tavle, så medlemmerne skulle igennem et kursus om de nye skriv-og-visk regler for at låne traileren.

Nu skulle man både kunne læse og skrive for at køre med trailer.

Kassereren præsenterede et nyt begreb for forsamlingen : ”Dubiøse Debitorer”, men vi fandt aldrig ud af, hvem han mente.

 

I 1999 fik vores elskede trailer så de første børnesygdomme : dækkene, trekanterne ( der ikke helt opfyldte EU standarden for trekanter med 45 gange 45 gange 45 ) og støddæmperne.

UHA hvor ”hun” havde det skidt, vores lille trailer.

Det var dyrt for kassen at få hende på vejen igen, dækkene lappet, trekanterne skiftet og prop i støddæmperne så ikke mere dryp, men der var stadig en kassebeholdning ved årets slutning ( på ca 371 kr )

Søren Jensen søgte første gang optagelse i lauget og fik straks tilbudt positionen som folkevalgt revisor, men …………………. Hvornår så vi ham igen ?

Jesper Jensen søgte også optagelse, og blev 1.revisor suppleant, en position han efter den endelige optagelse har udfyldt perfekt år efter år.

 

I 2000 fik traileren endelig nye dæk. Sorte og købt i Bredal eller et andet sort sted.

 

I 2001 fortsatte børnesygdommene desværre.

Nu var det elstikket, der var blevet 15 år og gået i puberteten, så det ikke ville som vi.

Igen en udgift, men kassen holdt til det .

 

2002 var et af de helt store trailer år, den kørte rigtig meget, der var flere flytninger, og så var der erhvervsudlejning til firmaet ”GJ lege- , hunde- og hønsehuse” på Grønager. Mange så det år et komplet hus køre forbi på en DDR-trailer, men den er efter sigende konstrueret til at transportere russiske maskinkanoner på, så selv et luksus legehus var ikke noget problem.

Primdahl danner seniorudvalget og vælger sig selv som formand

 

2003 var et godt år for formanden, traileren blev udstationeret i garagen til Grønager 20, som var til salg og foreningen overvejede at overtage ejendommen for at indrette den som ”Trailer Borg.”   Nu kunne formanden igen sove roligt ”om morgenen” i weekenden uden at blive vækket for at lukke op til traileren.

Kassereren var imod ønsket om at øge prioriteterne pga af kassebeholdningen i både køkkenkasse og foreningens officielle kasse, selvom den officielle beholdning var over 1000 kr.

Seniorudvalget nedsætter aldersgrænsen for optagelse af seniormedlemmer til 25 år, da det er svært at skaffe nye medlemmer.

 

2004 kom så de første overvejelser og forslag om et juniorudvalg for dagens lys, og kassereren glemte at oplyse kassebeholdningen, da han var på vej til Rimini (?)

 

2005 steg medlemstallet med 16-17 % , hvilket på daværende tidspunkt var lig med et helt nyt medlem.   Generalforsamlingen blev holdt lidt råt på det bare cementgulv, igen var et hus til salg, og igen havde foreningen havde ikke råd, selvom det sikkert ville have varmet køkkenkassen.

Dette år kom foreningen på nettet. Formanden, der samtidig udnævnte sig selv til WEB-master, introducerede vores hjemmeside, som har været spændende at følge lige siden, og efter de seneste google-statistikker er den nu den mest besøgte trailerhjemmeside i 7120-sognet.

 

I 2006 var det tid til 20 års jubilæum, og endelig fik vi et sæt vedtægter, som vi havde savnet, men levet efter og stadig lever efter på 26. år nu. I følge formanden blev trailerens 20 årige trekant-problemer løst endeligt af skribenten, men samtidig forsvandt et årligt punkt på generalforsamlingen om de skide trekanter.

 

2007 havde Primdahl et forslag om at sælge reklameplads på siden af traileren til ca 80000 kr om året , desværre bed ingen af de mange emner på, selvom traileren bevæger sig rigtig meget rundt i landet. Måske var det et forvarsel om den følgende finanskrise.

 

2008 svigtede vores faste dirigent forsamlingen, da han var kaldt til ”syn”, i stedet indtog Søren hans plads, og det var vist en blandet oplevelse ( hvis man kigger tilbage i referatet fra 2008 ).

Georg blev valgt til foreningens 1. æresmedlem og kneb en tåre.

Foreningen åbnede en gruppe på Facebook, jo jo, vi er skam med på noderne. Vi er gamle, men med endnu.

 

I 2009 var generalforsamlingen henlagt til postnummer 7100 i stedet for 7120.

Vedtægterne blev oversat til engelsk aht globaliseringen og mulige international prospects.

Kassereren var fremsynet og foreslog at fordoble kontingentet aht det kommende jubilæum, og det lykkedes han at få det gennemført.

De såkaldte ”små” ønskede et juniorudvalg, og kassereren gnubbede sig i hænderne i forventning om flere medlemmer og større kontingent-indtægter. Ønsket blev noteret og fremsat som officielt forslag året efter.

 

2010 : Facebook gruppen vokser , nu er der også med medlemmer i udlandet og på Sjælland.

Der har været mange aktiviteter i seniorudvalget ( ??????)

De ”små”, der fremsatte forslag i fjor, glemte generalforsamlingen, og derfor blev udvalget udskudt, men det blev vedtaget at lave indmeldelsesblanketter til ”de små” og med speciel kontingent 50% af årligt normal kontingent til betaling 2 gange årligt.

 

Efter denne lange men utroligt spændende gennemgang af foreningens liv gennem 25 år takkede formanden for godt samarbejde med bestyrelsen og udvalgene og glædede sig til de næste 25 år.

Han uddelte også de omtalte indmeldelsesblanketter til de ”små”, og han fik 100 % tilbage, så der må være basis for et rigtigt junior-udvalg fra 2012.

Kassereren nød stille, at alle ”de små” uden videre accepterede hans foreslåede junior-kontingent af en størrelse svarende til et ½ seniorkontingent, der så til gengæld skal betales 2 gange årligt.

 

Ingen kan være i tvivl om at formandens beretning blev enstemmig godkendt !

 

 

Kassererens beretning :

Næsten som sædvanligt kan man skrive : en kort og kontant beretning.

Kassereren startede med at sige ”endnu værre”, men det var vist en til dagen skrevet Frugthaven-morsomhed, som skulle få os til at gyse.

 

Kassebeholdningen er vokset til 8432 Dkr, på trods af udgifter til klub-logo indkøbt i England .

 

Der er ingen dubiøse debitorer, alle har betalt til tiden, men næste år så er det bare frem med email-adresserne, hvis man vil have sin regning med girokort, og der kan kun betales med netbank overførsler.

Det er nye, nye tider, men kassereren bliver heldigvis også ældre og gider ikke at cykle post rundt med girokort sidst i september.

 

Foreslog også at udnævne foreningens næst-ældste medlem , vores udenrigskorrespondent NP Jensen, Tårs til foreningens andet æresmedlem, hvilket under et senere punkt på generalforsamlingen blev enstemmigt vedtaget.

 

For en gangs skyld ingen ”vrøvl og tvivlsomme argumenter” om kontingent-forhøjelse, så der må være balance i køkkenkasse og foreningskassen.

 

Derfor er kontingentet for år 2011-2012 forsat  Dkr. 200 for aktivt medlemsskab, og det skal være indbetalt til kassereren eller overført til køkkenkassen senest den 1.oktober 2012.

 

Kassererens beretning blev enstemmig godkendt !

 

 

Udvalgenes beretning / ( Seniorudvalget )  :

Seniorudvalget havde i år virkeligt gjort sig umage og forberedt en farvestrålende event i samarbejde med det forventede nye junior-udvalgs prospects.  

Et kæmpe fyrværkeri på Grønbotoften udført uden sikkerhedsbriller eller cykelhjelm af formandens ældste søn.  Nyt initiativ der blev modtaget med klapsalver.

 

Der har igen i år været mange aktiviteter, men dårlig tilslutning.

 

Til gengæld ligger der allerede en ny forårsaktivitet til denne kommende sæson klar :

en guidet rundtur i omegnen for at vise laugets rødder.

Det var ikke helt klart, om det var på traileren - og i så fald om 2 bænke i ville være nok siddepladser til alle -  om det var i biler eller på cykel, men guiden er vores æresmedlem, Sir Georg.

 

Denne beretning blev vist også godkendt.

 

 

Indkomne forslag  :

Ingen forslag.

 

Hvorfor fandt dirigenten mon ikke forslaget om et nyt æresmedlem i bunken over ”ikke-indkomne” forslag ?

 

 

Eventuelt  :

Blev i første omgang oversprunget, men taget op efter valg til bestyrelsen.

Hvad siger vedtægterne om dirigentens frimodige måde at håndtere en nøje fastlagt dagsorden på ?

 

Nå, frem fra forslagskassen kom der et formelt forslag om at udnævne vores udenrigskorrespondent i Tårs og medlem nr 2 Niels Peter Jensen til æresmedlem i foreningen.

Alle stemmeberettigede samt alle øvrige stemte for forslaget , så tillykke til NP Tårs.

 

Valg til bestyrelse :

Der var - for ikke at bryde traditionen - genvalg til hele bestyrelsen og konstituering sker som vanligt på førstkommende bestyrelsesmøde, der ikke holdes.

 

Valg af revisor og revisor-suppleant:

Revisoren blev genvalgt på trods af manglende gennemgang af dette års regnskab og bilag. Revisor-suppleanten blev genvalgt efter endnu et fejlfrit år på posten.

 

Efter ombytningen af Valg og Eventuelt ( eller 2 gange eventuelt ), proklamerede dirigenten :

”Æ’ mer’ og nu er det tid til almindelig hygge” og afsluttede generalforsamlingen uden at takke for god ro og orden – som der faktisk var i år - pga det tidlige tidspunkt.

Klokken var 21:22 og er i nyere tid absolut den korteste og mest indholdsrige general-forsamling lauget har afholdt.

 

 

Næste år :

Dette punkt blev ikke helt færdigbehandlet – eller rettere : slet ikke behandlet - på årets generalforsamling, så derfor tillader skribenten sig at fremføre nedenstående forslag, med udgangspunkt i de sidste mange års skiftende værter og arrangører.

Det er vældig praktisk at kunne være i Grønbotoftens Fælleshus, så hvis det fortsat er muligt, vil dette være vores første valg, og datoen er vel fortsat fastlagt som fredag før efterårsferien, hvilket i 2012 vil sige :

 

Fredag den 12.oktober 2012 kl.19.00

 

Den praktiske del af dette års generalforsamling blev styret af de selv-udnævnte ”tovholdere” Else & Margit, og ud fra en vurdering af listen / rækkefølgen af tidligere generalforsamlinger, ligger det til at næste års 2 tovholdere skal findes blandt Bredballe Byvej, Bjerreager og Bredager. Mit forslag er, at Bredballe Byvej & Bredager overtager ”tovet” og arrangerer næste års generalforsamling, med Bjerreager som suppleant ( det er de jo vant til ).

 

Forslaget forventes behandlet på førstkommende ordinære bestyrelsesmøde i 2012.

 

 

 

Referent : Skri-Bent-en

 


 

Bilag 1.

Oversigt over værtskaber for den ordinære generalforsamling i ”Trailerlauget af 1986”

 

10.        1996     Familien Juul, Bakkegården

12.        1998     Familien Mortensen, Grønager

13.        1999     Familien Jakobsen, Horsvangen

14.        2000     Dirigent Jakobsen, Hostrup

15.        2001     Familien Jakobsen, Horsvangen

16.        2002     Familien Primdahl, Snareager

17.        2003     Familien Juul, Bakkegården

18.        2004     Familien Mortensen, Grønager

19.        2005     Familien Jakobsen, Horsvangen

20.        2006     Familien Primdahl, Snareager

21.        2007     Familien Lange & Jensen, Bjerreager

22.        2008     Familien Juul, Bakkegården

23.        2009     Lilli Mortensen, Lido Allé 19, DK-7100 Vejle , DENMARK

24.        2010     Æresmedlem Georg Jakobsen,Grønbotoften ( Preben & Margit )

25.        2011     Æresmedlem Georg Jakobsen,Grønbotoften ( Else & Margit )

26.        2012     ?

 

( med forbehold for stave- og huskefejl )

 

 

Laugets WebAdresse  : http://home1.stofanet.dk/trailerlaug1986/