Ordinær generalforsamling i “Trailerlauget af 1986”

Fredag den 13. oktober 2017

I ”TrailerTriller Borgen”, c/o Georg Jakobsen, Grønbotoften.

 

 

Indledningsvis:

Krisestemning. Det er ordet, som beskriver atmosfæren inden generalforsamlingen allerbedst. Dette skyldtes ikke kun frygten for, at der ikke var tærte nok til Iben, men i højere grad Skri-Bent-ens fravær. Et afbud for første gang i 31 år.  ”Valg af SkriBent” har aldrig været en del af dagsordenen og et kort øjeblik overvejede forsamlingen, om dette betød Trailerlaugets ophør.

 

Se, det er, hvad der sker, når man holder generalforsamling fredag den 13.

 

Men formanden afviste, at dette skulle være tilfældet (for hvem skulle så rydde op efter generalforsamlingen?) og konstaterede, at man måtte tage Skri-Bent-ens genoptagelse til overvejelse. I mellemtiden indkaldte lauget ’Vikaren fra Helvede’ (Djævleøen) i form af en Juul-nalist og formanden krydsede fingre for, at han ikke skulle lide samme skæbne som en vis politiker.

 

 

Valg af dirigent:

Til posten som dirigent blev der peget på Frode, Søren og Kurt (ja, Kurt ville jo næsten blive skuffet, hvis ikke han blev foreslået).

Efter en hemmelig håndsoprækning blev Frode enstemmigt valgt – tror vi i hvert fald.

Måske skyldtes det rutine eller præstationen fra forrige års dirigent, men Frode følte ikke, at det var nødvendigt at konstatere generalforsamlingen lovligt indkaldt, for som han sagde: ”Man kan jo selv gå ind og finde mailen og se, om ikke det blev varslet”

Og med de ord pakkede han det glinsende klokkeværk frem, og generalforsamlingen kunne gå i gang.

 

 

Formandens beretning:

Formanden kunne glædeligt berette, at der havde været mange aktiviteter i årets løb. Her fremhævede han, som det eneste, 30 års jubilæet, der var en stor succes. Referatet kom ud allerede 3 dage efter mødet! En bekendtgørelse som gav denne Juul-nalist sved på panden.

 

Trillemæssigt har der kun været nogle småture til genbrug. I den forbindelse advarede formanden om, at traileren ikke må stå for længe på genbrugspladsen, da nogen kunne tro, at den stod til disposition.

Det har været et billigt år i reparationer uden trekantsdramaer og svigtende lygter.  

 

Til trods for at bestyrelsen ikke har afholdt nogen møder, så takkede formanden for et godt samarbejde. Han takkede trailerlauget - og så takkede han også for genvalget. Måske skulle man overveje at nedsætte en korruptionskommission, siden han var så sikker på at blive sit genvalgt?  

 

Revisorsuppleanten anmodede om at stille spørgsmål, men dette blev afvist med en hovedrysten fra dirigenten (endnu et tegn på at en kommission er tiltrængt?).

Dermed blev formandens beretning godkendt med applaus.

 

 

Kassererens beretning:

Kassereren kunne næsten ikke få armene ned. For første gang sås beviser for, at opsvinget også har nået vores lille laug. Ikke nok med at der var betalt kontingent til tiden, så havde ét medlem betalt dobbeltkontingent. Måske går vi en fremtid i møde, hvor dubiøse debitorer erstattes med robuste kreditorer..? I sin glædesrus erklærede kassereren, at middagen blev sponsoreret af køkkenkassen.

 

Med de ekstraordinære indtægter ender kassebeholdningen på 10.887,50 DKK plus det løse og eksklusiv middag. Dette rejste bekymring for, om laugets formue vil blive beskattet. Kurt foreslog, at man hævede kontoen og skiftedes til at opbevare pengene under hovedpuden. Til dette svarede kassererens hustru prompte: De ligger fint i ”mors skatkammer”.

 

Det fik gang i dirigentens klokkeværk – og det lød et lettelsens suk – så virket det stadig!

 

Kassereren havde fundet en aftager til traileren, i tilfælde af at det hurtigt arbejdende udvalg var klar til at købe en nye trailer. Men forsamlingen mente, at køberen først skulle godkendes – vi kan jo ikke sælge traileren til hvem som helst.

 

Kontingentet kom ikke op under mødet, så det tilfalder denne ydmyge Juul-nalist at fastsætte beløbet. Derfor forbliver kontingentet uændret i 2018:

 

Kontingentet for år 2017-2018 er:

Dkr. 200 for aktivt medlemskab &

Dkr. 50 for aktivt juniormedlemsskab

OG:  og det skal være indbetalt til kassereren senest den 1. oktober 2018.

 

Kassererens beretning og kontingentet blev godkendt.

 

 

Seniorudvalgets beretning

Formanden for seniorudvalget indledte med at gøre opmærksom, at udvalget fejlagtigt er listet som seniorafdelingen på dagsordenen. Dette valgte dirigenten dog at overhøre og bad seniorAFDELINGEN komme i gang med sin beretning (måske er dirigenten klar til at søge optagelse i omtalte udvalg?)

 

Det blev hurtigt klart for enhver, at seniorudvalget havde brugt det forgangne år på kompetenceudvikling, idet formanden demonstrerede sine nye færdigheder i Google.

Færdigheder som han brugte til at finde ud af, hvor hurtigt et ”hurtigt arbejdende udvalg” arbejder. Her konkluderede han: Der er tid nok! Mere foruroligende var han også nødsaget til at google, hvad et seniorudvalg egentligt laver... Det kniber vist med hukommelsen.

 

Seniorudvalget har afholdt 28 intense udvalgsmøder, der er blevet brugt på at identificere påskeharen og dens aktiviteter. Uden at gå for meget i detaljen kan nævnes, at den er 70 mio. år gammel, kurder og har tilbragt tid i Heidelberg (og måske Wittenberge). Seniorudvalget er fast besluttet på, at det er i år, de fanger den.

 

Omkostningerne i forbindelse med møderne løb op i 24½ citronmåne, 8 pund kaffe og et utal af ”de der gode småkager”. Der var kun 50% fremmøde til udvalgsmøderne – hvilket kaffemængden også vidner om.

 

Desuden kunne formanden fortælle, at seniorudvalgets klubhus i Tårs er blevet solgt, og udvalget derfor er hjemløse. De anmodede kassereren om midler til at købe regntøj og en regnslag til scooteren. Der blev foreslået, at en ny trailer kunne agere klubhus for udvalget.

 

Som altid har udvalget ambitioner om at gennemføre Bakketest på Tirsbæk Bakker inden påsken 2018. Formanden for seniorudvalget sluttede af med at takke for et roligt år med stabilt medlemstal og gjorde opmærksom på, at udvalget fortsat tager imod nye medlemmer.

 

Formanden for trailerlauget kunne meddele, at de på deres studieture i udlandet har kunnet følge påskeharen fra dengang Inger Støjberg deponerede den til fangenskab i Guantánamo og til en skyskraber i New York, hvor den står og venter på seniorudvalget.

 

Med den glædelige nyhed blev beretningen godkendt.

 

 

Indkomne forslag:

Formanden for juniorudvalget var utilfreds med, at juniorudvalgets beretning ikke fremgik af dagsordenen, og anmodede om taleret. Dirigenten var ikke meget for at afvige fra dagsordenen, men den folkevalgte revisorsuppleant udviste stor diplomati (efter at have modtaget øl under bordet), og forsamlingen blev enige om at give juniorudvalget taletid.

 

Juniorudvalgets beretning:

Juniorudvalget havde for første gang i dets eksistens afholdt generalforsamling rettidigt. Dette i udvalgets klubhus på vestkysten. Til formandens store glæde oplever udvalget en stærk tilstrømning af medlemmer, men det ærgrede ham, at det nyeste medlem ikke nåede at komme i indeværende regnskabsår.

Udvalget havde store planer for året bl.a. pandajagt, servering af Gammel Dansk Daiquiris til trailergeneralforsamlingen og indkøb af gamle pornoblade fra loppemarkeder. Men ingen af disse ting er gennemført. Formanden for juniorudvalget mente, at dette kunne bestå i begynderfejlen i at afholde juniorudvalgsmødet den 1. april.

 

Med det stigende tilvækst vil udvalget i den næste tid arbejde på at forfine prospektudtagelsen.

Juniorudvalgets beretning blev godkendt.

 

 

Valg til bestyrelse, revisor og revisorsuppleant:

Inden valget kunne sætte i gang stormede revisoren ud med ordene ”Vi kan ikke stemme uden rødvin!” Inden han nåede tilbage, var han genvalgt sammen med revisorsuppleanten. Ligeledes var der genvalg til hele bestyrelsen, som vil konstituere sig på første bestyrelsesmøde.

 

 

Eventuelt:

Den folkevalgte revisor (som nu var tilbage med rødvin) foreslog, at lauget fremover skulle starte hvert møde med en fællessang. ”Jeg ved en lærkerede” blev foreslået, da det var én dirigenten kunne.

 

Revisorsuppleanten havde en trailer i overskud som foreningen kunne overtage. Det begejstrede forsamlingen, som straks ville vide, om det var inklusiv et prioritetslån og vingård – og om der følger trekanter med! Revisorsuppleanten afviste al snak om trekanter, men forsikrede om at den havde ”pikdæk”. Formanden for seniorudvalget og kassereren tager ud og inspicerer traileren. Der skal også undersøges, om traileren er omfattet af den favorable sønderjyske registreringsafgift.

 

Da dette var afgjort svingede Frode med klokkeværket en sidste gang og takkede for god ro og orden.

 

 

Næste år:

Grønbotoftens Fælleshus / Trailer Trille Borgen er fortsat vores foretrukne lokalitet, hvis det er muligt, og datoen er naturligvis fredag før efterårsferien, hvilket i 2018 vil sige:

 

Fredag den 12. oktober 2018 kl. 18:30

 

Næste års tovholdere er Fam. Lange & Jensen-Bjerreager og Fam. Jacobsen-Frugthaven, med Mortensen-Bredager som reserver, hvis der skulle komme forhindringer for en af tovholderne.

 

Referent : Juul-nalisten

( med forbehold for stave- og huskefejl )


 

Bilag 1.

Oversigt over værtskaber for den ordinære generalforsamling i ”Trailerlauget af 1986”

 

10.          1996       Familien Juul, Bakkegården

12.          1998       Familien Mortensen, Grønager

13.          1999       Familien Jakobsen, Horsvangen

14.          2000       Dirigent Jakobsen, Hostrup

15.          2001       Familien Jakobsen, Horsvangen

16.          2002       Familien Primdahl, Snareager

17.          2003       Familien Juul, Bakkegården

18.          2004       Familien Mortensen, Grønager

19.          2005       Familien Jakobsen, Horsvangen

20.          2006       Familien Primdahl, Snareager

21.          2007       Familien Lange & Jensen, Bjerreager

22.          2008       Familien Juul, Bakkegården

23.          2009       Lilli Mortensen, Lido Allé 19, DK-7100 Vejle, DENMARK

24.          2010       Klubhuset, Grønbotoften

25.          2011       Klubhuset, Grønbotoften, Primdahl-Snareager & Jakobsen-Frugthaven

26.          2012       Klubhuset, Grønbotoften, Juul-Br.Byvej & Mortensen-Bredager

27.          2013       Klubhuset, Grønbotoften, Primdahl-Snareager & Lilli/Kurt-Århus

28.          2014       Klubhuset, Grønbotoften, Jensen-Bjerreager & Jensen-Kirsebærhaven

29.          2015       Klubhuset, Grønbotoften, Jakobsen-Frugthaven & Mortensen-Bredager

30.          2016       Klubhuset, Grønbotoften, Juul-Br.Byvej & Primdahl-Snareager

31.          2017       Klubhuset, Grønbotoften, Lilli & Kurt, Århus & Damkjær & Jensen, Stejlbjerg

32.          2018       Klubhuset, Grønbotoften, Jensen-Bjerreager, Jakobsen-Frugthaven (Mortensen Bredager-reserve)

 

Laugets WebAdresse  : http://ojuul.dk/trailerlaug/